03-10-2020

Paradiso! I Fichi als warme deken om ons heen. Elk weertype past dit landschap, deze plek. Ochtendnevel gaat de strijd aan met de zon en verliest, geeft het Proceno panorama aan ons vrij. Pas gerooide akkers ademen vruchtbaarheid. Rust, vrede, gastvrijheid. We laten graag ons pruttelpotje na als symbool voor de heerlijke koffie en als excuus om deze snel weer eens op te halen. Cari Saluti! Kitty en Marc

 

09-09-2018 -  i Fichi

     Landschap als een postkaart

     Huis als een charmante thuis

     Natuur als National Geographic

     Een plek van geluk: toevalstreffer in Italië

     Jullie wonen in poëzie

     Dank om te delen !

Inge Deconinck

  

28-08-2017 -  i Fichi

De natuur was adembenemend. Het huis volledig uitgerust en van alle gemakken voorzien. Veel oog voor detail en heel smaakvol. Het mooiste huis ooit sinds 10 jaar. A. Verwey

 

25-07-2017 - la Capriata

Spacious, Relaxed atmosphere, Marvellous views

Beautiful country-side villa. Gemstone. All amenities present - very convenient, as if you were at home. Well maintained and clean. A wonderful place if you appreciate the serenity and rest. Marvellous view to be enjoyed over breakfast or with a glass of wine. A nice medium sized pool that is only shared with 2 other accommodations (2-3 people). Its tranquillity comes after a 1-2km unpaved road entrance. Lake Bolsena and Orvieto are good half day trips. A 9 holes golf course is close by. Otherwise very rural. Supermarkets at 15min driving. After consultation, it was possible to charge EV at 5A, slow but there is plenty of time, So very helpful. (Family with teens, Utrechtse Heuvelrug, The Netherlands).

 

 10-09-2016 - i Fichi

Beste René en Tineke, wat een heerlijke plek hebben jullie hier gecreëerd in al die jaren. Wat een werk, tijd, liefde en energie steken jullie hierin! Dit straalt direct af op verblijf. We voelden ons direct thuis en hebben genoten van het huis, de omgeving en het fantastische Toscane. Mochten jullie er nog aan twijfelen ..... we komen terug! En ik vrees met meer want we zullen het Podere-Pantano virus zeker overbrengen. Fino al prossimo anno! Willem en Elseline

 

05-08-2015 - i Fichi

We willen jullie bedanken dat we gebruik mochten maken van jullie huis op Pantano, we hebben er ontzettend van genoten. Meestal gaan we niet terug naar een plek waar we eerder zijn geweest. Vaak valt de tweede keer tegen aangezien met het verstrijken van de tijd de plek in je gedachten steeds mooier wordt. Gelukkig hadden we bij aankomst hetzelfde gevoel als dat ons bij is gebleven in gedachten. Eigenlijk kan dat ook niet anders met deze plek …… Ongetwijfeld tot een volgende keer. Groet, fam. Belderink      

 

20-07-2015 - la Capriata

     Goud glanzend liggen de akkers op de heuvels waarop ik uitkijk.

     Landarbeiders haalden trots het grano duro binnen, een week geleden.

     Kaf en koren gescheiden. Het stro gebundeld.

     In moderne varianten van korenschoven.

     Vanavond verschijnen ze opnieuw aan de horizon.

     Om in zich eindeloos herhalende geometrische patronen het land te ploegen.

     Bij de Etrusken gebeurde dit al.

     Hoeveel duizenden seizoenen zal dit werk zich herhalen?

     Het ritmische geluid van de tractoren en eggen klinkt als een gezang.

     Het zwembad van Pantano is intussen oefenterrein voor jonge zwaluwen.

     De een na de ander probeert water te happen zonder het te raken.

     Wat is het hier tijdloos mooi!

     Tranen vullen mijn ogen.

 J. S. Maandag 20/7/15   Pantano / Proceno 19 u

 

 18-08-2014 - la Capriata

"Wij zijn inmiddels alweer 2 weken terug van een geweldige vakantie in Toscane/Lazio. Het verblijf in jullie woning was een genot. Vooral de sfeer in en om het huis, de rust en privacy, de volledige uitrusting en de mooie ligging spraken ons enorm aan. Wat een mooi huis! Het zwembad was fantastisch, met name onze kinderen hebben daar volop van genoten. Wij komen zeker nog een keer terug. Met een cari saluti, H.K."

 

29-07-2014 - il Tulipano

"Wij hebben de afgelopen 2 weken met veel plezier genoten van het prachtige appartement il Tulipano op jullie landgoed Podere Pantano. Met aan de ene kant het mooie uitzicht op het kasteel van Proceno. Aan de andere kant de bergen met een schitterend kleurenspel bij zonsondergang. We zijn regelmatig naar Proceno gewandeld, om in het ochtendgloren op het pleintje in de bar van de vriendelijke Danielle en Gigi te genieten van een heerlijke cappuccino met een croissantje of broodje. En kennis te maken met de rituelen en gebruiken van de lokale bevolking. Erg vriendelijke Italianen overigens, waar we ook zijn geweest. Een prima en idyllische plek en uitvalsbasis om vele mooie bezienswaardigheden te bezoeken en te genieten van heerlijke antipasta‘s. Kortom een aanrader voor iedereen die Toscane, Umbrië en Lazio wil ervaren. Bedankt en zeker tot een volgende keer. Toine en Yvonne"

 

18-07-2014 - I Fichi

"Nou, wij verkopen de tent en gaan hier nooooooooooooooit meer weg. Heerlijk huis en super omgeving, maar we weten nu al dat we veel thuis zitten. Dank voor het huren. Caro en Ad"

  

16-08-2013

"We zijn aan de vooravond van ons vertrek uit de Pantano.
De afgelopen 2 weken hebben we genoten van een heerlijke vakantie in Italië:
*het huis: zeer compleet ingericht, van alle gemakken voorzien; de vriendelijke ontvangst; super lekker zwembad, voor elk moment van de dag;
*de fantastische ligging: mooie tuin incl. diverse dieren: fazanten, ree, vele vogels; geweldig uitzicht, hardwerkende boeren.
* we hebben ook genoten van de centrale ligging, onze uitstapjes gingen o.a. naar Orvieto, Assisi en Montefalco (cantina di Pardi, sagrantino!) en Perugia (via Vila Fibbino bij Tavernelle) en Civita di Bagnoregio en Montefiascone, Viterbo en Capodimonte, Marta,Bolsena en op advies van uw beheerster, Sorano,  Sovana e Ptigliano en vooral Proceno.
In deze periode zijn er veel feesten, waarvan we zeker ook genoten hebben. Het eten tussen de Italianen bij de gelateria op het plein (pizzola de Luigi, alleen in de zomer en ze hebben eigenlijk nog geen naam bedacht). We hebben trouwens ook heerlijk gegeten bij Il Castelo. Kortom we zijn helemaal tot rust gekomen. Hartelijke groet, ciao, arrivederci, M en L"

 

01-07-2013

"Wij weer enorm genoten tijdens ons verblijf in jullie paradijsje. Het was voor de derde keer alweer dat wij op Pantano waren, en het gaf een gevoel van thuis komen. Wij zijn een 4 tal keren wezen golfen op de baan in Acquapendente, heel leuk om er te spelen. Verder hebben wij leuke dag tochtjes gemaakt. De eerste week was het heerlijk warm, tweede week wat minder warm maar prima, met twee middagen een flinke regenbui goed voor de tuin. De eerste week waren wij de enige gasten, prima!! Wij missen Pantano nu al, en de wens is er zeker terug te keren. Hartelijke groet Wil en Max"

 

26-06-2013

"Sinds zaterdagavond zijn we voor een week bewoner van een gedeelte van jullie mooie landgoed. Tevreden over de rust, de degelijke bouw en het goede onderhoud van alles. De geadviseerde wandeling was nog mooier dan beloofd. Als extra, zeer gewaardeerd, genieten we 's avondspits en 's nachtslot van de nachtegaal, ginds in het struikgewas. We hoorden het het eerst op de wandeling, met de beloofde orchideeen, talloze vogels, insecten, vlinders en bloemen, bekende of nieuw. De omgeving is prachtig en heeft veel te bieden, ook in archeologisch opzicht, zo midden in Etruskengebied. Overal dicht bij en toch helemaal buiten, geen geraas van verkeer. Alleen overdag heel hoog vliegtuigen, waarschijnlijk van en naar Rome. Dank voor de gelegenheid om van jullie plekje te mogen genieten. Groeten uit jullie eigen huis, Els"

 

24-04-2007

"Dear Mr and Mrs Van der Gulik,
Thank you for the good welcome and for the wine. We had a very nice stay to Pantano; you have a very beautiful property. We'll have a good memory of these holidays.
Best regards, Fam. R. (France)"